חדשות

ברכות לשלושת מלגאי מנדל סכוליון על זכייתם בתקנים בפקולטה למדעי הרוח באויברסיטה העברית בירושלים

אנו שמחות לברך את שלושת מלגאי מנדל סכוליון על זכייתם במשרות באוניברסיטה העברית בירושלים.

ד"ר גדעון טיקוצקי וד"ר יהונתן ורדי יצטרפו לחוג לספרות עברית וד"ר איאס נאסר יצטרף לחוג לשפה וספרות ערבית בתשפ"ב.

אנו מאחלות להם הרבה הצלחה בהמשך מחקרם ועבודה נעימה ופרודוקטיבית במשרותיהם החדשות.

ברכות לשלושת הזוכים.ות במלגת מנדל לשנים תשפ"ב-תשפ"ד

אנו שמחים להודיע על שלושת הזוכים.ות במלגת מנדל לשנים תשפ"ב-תשפ"ד:

ד"ר אלסיה בלושי (תואר דוקטור מאוניברסיטת תל אביב, 2017. כרגע נמצאת במרכז ללימודי רנסנס איטלקי של אוניברסיטת הרווארד, Villa I Tatti, פירנצה), מגיה יהודית בימי הביניים והרנסנס.

פעילות המרכז במסגרת התו הסגול

שמחים להודיע על חזרה לפעילות חלקית בהתאם להנחיות האוניברסיטה ומשרד הבריאות.

אנו מבקשים להקפיד על עטיית מסיכה בתוך הבניין.

בכל שאלה ניתן לפנות אלנו למזכירות:  02-5881279 ו- 02-5882114 ובאמצעות המייל: Scholion@savion.huji.ac.il

פעילות מנדל סכוליון בתקופת מגפת הקורונה

עקב התפרצות הקורונה בישראל, מרכז מנדל סכוליון סגור ואיננו נמצאים במשרדים. קבוצות המחקר ומלגאי מנדל ממשיכים לעבוד כסדרם.

ליצירת קשר ניתן לכתוב ל scholion@savion.huji.ac.il.

ובעניינים אקדמיים לראש מרכז מנדל סכוליון, פרופ' אלישבע באומגרטן elisheva.baumgarten@mail.huji.ac.il.

בתקוה לימים טובים ובריאים!

ברכות לד"ר גדעון טיקוצקי על זכייתו בפרס היצירה לסופרים עבריים ע"ש לוי אשכול לשנת 2019

דברי השופטים

גדעון טיקוצקי העשיר את הקאנון ואיתגר תפיסות ספרותיות מקובלות בגילוייהם ועריכתם של כתבים גנוזים ונשכחים משל לאה גולדברג ודליה רביקוביץ. כינס וערך מכלול מרשים של רשימות עיתונאיות של משוררים וסופרים מרכזיים ובכך איפשר להציג פנים אחרות, הקשובות אל האקטואליה ואל הרפובליקה הספרותית. בסדרה של פרויקטים דו-לשוניים מובחרים העמיק את הדיאלוג הפורה והטעון בין התרבות העברית לגרמנית.

מורטון מנדל ז"ל (1921 – 2019)

מרכז מנדל סכוליון אבל על מותו של מורטון מנדל. מורט האמין בכוחם של מדעי הרוח לשפר את העולם, ובתור שכזה היה שותפה של האוניברסיטה בייסודו של מרכז סכוליון בשנת 2002 ושל בית ספר מנדל בשנת 2012. לאורך השנים הוא נשאר ידיד אמת של סכוליון ושל בית הספר, ליווה אותם בעניין רב, תמך בהם בנדיבות וטיפח אותם כבבת עינו. חבל על דאבדין ולא משתכחין.