ברכות לד"ר הדר פלדמן סמט על הזכייה בפרס ע"ש שלמה פינס

17 אוגוסט, 2021

אנו שמחות לברך את מלגאית מנדל, ד"ר הדר פלדמן סמט, על זכייתה בפרס היוקרתי על שם פרופ' שלמה פינס לחוקרים וחוקרות מצטיינים לשנת תשפ"א. הדר קיבלה את הפרס על מחקרה בנושא "שירת המאמינים השבתאים: פולחן, קהילה ומפגשים בין-דתיים באימפריה העות'מאנית המאוחרת".

שישה חוקרים וחוקרות של המרכז זכו במענקים של הקרן הלאומית למדע

1 אוגוסט, 2021

ברכות לזוכות ולזוכים במענק מחקר אישי מטעם הקרן הלאומית למדע: ראש המרכז פרופ' אלישבע באומגרטן, פרופ' ראובן אמיתי מקבוצת "העבר בעבר" ופרופ' איילת לנדאו מהקבוצה הנכנסת "גלגולי הקשב".

אנו גאות לברך את הדס שמבדל ואת רעות אחדות על זכייתן בפרסים

21 יוני, 2021

להדס שמבדל, דוקטורנטית בקבוצת המחקר "שולחנות ערוכים", על זכייתה במלגת רוטנשטרייך של הות"ת לדוקטורנטים מצטיינים במדעי הרוח.

לרעות אחדות, דוקטורנטית בקבוצת "העבר בעבר", שזכתה בפרס ע"ש סגל לעבודת מוסמך מצטיינת מטעם החוג למקרא באוניברסיטה העברית בירושלים.

ברכות לשלושת הדוקטורנטים של מנדל סכוליון על זכייתם במלגות

26 מאי, 2021

עדי נמיה-כהן, דוקטורנטית מקבוצת המחקר "שולחנות ערוכים", על זכייתה במלגה מטעם קרן איש טוב ופניה שרגא ובמלגה מטעם קרן זהבה למברט לחקר יהודי ארצות המזרח.

יונתן הראל, דוקטורנט מקבוצת המחקר "אני-הוא", על זכייתו במלגת הצטיינות ע"ש יוסף טרינק של הפקולטה למדעי הרוח של האוניברסיטה העברית בירושלים.

אנו שמחות לברך את מלגאי מנדל ד"ר מיכאל לוקין וד"ר איאס נאסר על הישגיהם

26 מאי, 2021

לד"ר מיכאל לוקין על זכייתו בפרס "עם ועולם" על שם בלה ושלמה ברטל ז"ל לקידום המחקר ההיסטורי בישראל, על מאמרו: "שיר הערש המסורתי ביידיש כיצירה מזרח-אשכנזית" שפורסם בכתב העת "מחקרי ירושלים בפולקלור יהודי" תש"פ.

לד"ר איאס נאסר, על זכייתו במלגת "מעוף" למדענים צעירים מצטיינים מטעם הות"ת.

ברכות לד"ר דנה קפלן על המינוי החדש

11 מרץ, 2021

ברכות לחברת קבוצת המחקר "שולחנות ערוכים" ד"ר דנה קפלן, על הקידום למשרת חוקרת בכירה במחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת באוניברסיטה הפתוחה. אנו מאחלות לה הרבה הצלחה ועבודה נעימה ופרודוקטיבית.

ברכות לשלושת מלגאי מנדל סכוליון על זכייתם בתקנים בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית

11 פברואר, 2021

אנו שמחות לברך את שלושת מלגאי מנדל סכוליון על זכייתם במשרות באוניברסיטה העברית בירושלים. ד"ר גדעון טיקוצקי וד"ר יהונתן ורדי יצטרפו לחוג לספרות עברית, ד"ר איאס נאסר יצטרף לחוג לשפה וספרות ערבית בתשפ"ב.

אנו מאחלות להם הרבה הצלחה ועבודה נעימה ופרודוקטיבית במשרות החדשות.

ברכות לשלושת הזוכות/ים במלגת מנדל לשנים תשפ"ב-תשפ"ד

21 ינואר, 2021

אנו שמחים להודיע על שלושת הזוכות/ים במלגת מנדל לשנים תשפ"ב-תשפ"ד:

ד"ר אלסיה בלושי (תואר דוקטור מאוניברסיטת תל אביב, 2017. כרגע נמצאת במרכז ללימודי רנסנס איטלקי של אוניברסיטת הרווארד, Villa I Tatti, פירנצה), מגיה יהודית בימי הביניים והרנסנס.

פעילות המרכז במסגרת התו הסגול

21 יוני, 2020

שמחים להודיע על חזרה לפעילות חלקית בהתאם להנחיות האוניברסיטה ומשרד הבריאות.

אנו מבקשים להקפיד על עטיית מסיכה בתוך הבניין.

בכל שאלה ניתן לפנות אלנו למזכירות:  02-5881279 ו- 02-5882114 ובאמצעות המייל: Scholion@savion.huji.ac.il

פעילות מנדל סכוליון בתקופת מגפת הקורונה

24 מרץ, 2020

עקב התפרצות הקורונה בישראל, מרכז מנדל סכוליון סגור ואיננו נמצאים במשרדים. קבוצות המחקר ומלגאי מנדל ממשיכים לעבוד כסדרם.

ליצירת קשר ניתן לכתוב ל scholion@savion.huji.ac.il.

ובעניינים אקדמיים לראש מרכז מנדל סכוליון, פרופ' אלישבע באומגרטן elisheva.baumgarten@mail.huji.ac.il.

בתקוה לימים טובים ובריאים!