ברכות לשלושת הדוקטורנטים של מרכז מנדל סכוליון על זכיתם במלגות

26 מאי, 2021

אנו גאות לברך את:

עדי נמיה-כהן, דוקטורנטית מקבוצת המחקר "שולחנות ערוכים" (החוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו) על זכייתה במלגה מטעם קרן איש טוב ופניה שרגא ובמלגה מטעם קרן זהבה למברט לחקר יהודי ארצות המזרח.

יונתן הראל, דוקטורנט מקבוצת המחקר "אני-הוא" (החוג לתולדות האמנות) על זכייתו במלגת הצטיינות של הפקולטה למדעי הרוח ע"ש "טרינק יוסף".

ברכות למלגאי מנדל ד"ר מיכאל לוקין וד"ר איאס נאסר

26 מאי, 2021

אנו שמחות לברך את מלגאי מנדל על הישגיהם וזכייתם בפרסים:

לד"ר מיכאל לוקין על זכייתו בפרס "עם ועולם" על שם בלה ושלמה ברטל ז"ל לקידום המחקר ההיסטורי בישראל לשנת תש"פ, על מאמרו "שיר הערש המסורתי ביידיש כיצירה מזרח-אשכנזית", שפורסם בכתב העת "מחקרי ירושלים בפולקלור יהודי" תש"פ.

ולד"ר איאס נאסר על זכייתו במלגת מעוף למדענים צעירים מצטיינים מטעם הות"ת.

ברכות לד"ר דנה קפלן

11 מרץ, 2021

ברכות לחברת קבוצת  "שולחנות ערוכים" ד"ר דנה קפלן

דנה זכתה לקידום ולמשרת חוקרת בכירה במחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת באוניברסיטה הפתוחה.

אנו מאחלות לה הרבה הצלחה ועבודה נעימה ופרודוקטיבית.

ברכות לשלושת מלגאי מנדל סכוליון על זכייתם בתקנים בפקולטה למדעי הרוח באויברסיטה העברית בירושלים

11 פברואר, 2021

אנו שמחות לברך את שלושת מלגאי מנדל סכוליון על זכייתם במשרות באוניברסיטה העברית בירושלים.

ד"ר גדעון טיקוצקי וד"ר יהונתן ורדי יצטרפו לחוג לספרות עברית וד"ר איאס נאסר יצטרף לחוג לשפה וספרות ערבית בתשפ"ב.

אנו מאחלות להם הרבה הצלחה בהמשך מחקרם ועבודה נעימה ופרודוקטיבית במשרותיהם החדשות.

ברכות לשלושת הזוכים.ות במלגת מנדל לשנים תשפ"ב-תשפ"ד

21 ינואר, 2021

אנו שמחים להודיע על שלושת הזוכים.ות במלגת מנדל לשנים תשפ"ב-תשפ"ד:

ד"ר אלסיה בלושי (תואר דוקטור מאוניברסיטת תל אביב, 2017. כרגע נמצאת במרכז ללימודי רנסנס איטלקי של אוניברסיטת הרווארד, Villa I Tatti, פירנצה), מגיה יהודית בימי הביניים והרנסנס.

פעילות המרכז במסגרת התו הסגול

21 יוני, 2020

שמחים להודיע על חזרה לפעילות חלקית בהתאם להנחיות האוניברסיטה ומשרד הבריאות.

אנו מבקשים להקפיד על עטיית מסיכה בתוך הבניין.

בכל שאלה ניתן לפנות אלנו למזכירות:  02-5881279 ו- 02-5882114 ובאמצעות המייל: Scholion@savion.huji.ac.il

פעילות מנדל סכוליון בתקופת מגפת הקורונה

24 מרץ, 2020

עקב התפרצות הקורונה בישראל, מרכז מנדל סכוליון סגור ואיננו נמצאים במשרדים. קבוצות המחקר ומלגאי מנדל ממשיכים לעבוד כסדרם.

ליצירת קשר ניתן לכתוב ל scholion@savion.huji.ac.il.

ובעניינים אקדמיים לראש מרכז מנדל סכוליון, פרופ' אלישבע באומגרטן elisheva.baumgarten@mail.huji.ac.il.

בתקוה לימים טובים ובריאים!

ברכות לד"ר גדעון טיקוצקי על זכייתו בפרס היצירה לסופרים עבריים ע"ש לוי אשכול לשנת 2019

30 דצמבר, 2019

דברי השופטים

גדעון טיקוצקי העשיר את הקאנון ואיתגר תפיסות ספרותיות מקובלות בגילוייהם ועריכתם של כתבים גנוזים ונשכחים משל לאה גולדברג ודליה רביקוביץ. כינס וערך מכלול מרשים של רשימות עיתונאיות של משוררים וסופרים מרכזיים ובכך איפשר להציג פנים אחרות, הקשובות אל האקטואליה ואל הרפובליקה הספרותית. בסדרה של פרויקטים דו-לשוניים מובחרים העמיק את הדיאלוג הפורה והטעון בין התרבות העברית לגרמנית.

מורטון מנדל ז"ל (1921 – 2019)

16 אוקטובר, 2019

מרכז מנדל סכוליון אבל על מותו של מורטון מנדל. מורט האמין בכוחם של מדעי הרוח לשפר את העולם, ובתור שכזה היה שותפה של האוניברסיטה בייסודו של מרכז סכוליון בשנת 2002 ושל בית ספר מנדל בשנת 2012. לאורך השנים הוא נשאר ידיד אמת של סכוליון ושל בית הספר, ליווה אותם בעניין רב, תמך בהם בנדיבות וטיפח אותם כבבת עינו. חבל על דאבדין ולא משתכחין.