פרופ' אלכסנדר יעקובסון

יעקובסון
החוג להיסטוריה, האוניברסיטה העברית בירושלים
בניין מנדל, חדר 243

פרופ' אלכסנדר יעקובסון, דוקטורט בהיסטוריה עתיקה, האוניברסיטה העברית 1995. נושא עבודת הדוקטור: "בחירות ומערכות בחירות ברפובליקה הרומית המאוחרת".

2011- פרופסור חבר בחוג להיסטוריה, האוניברסיטה העברית.

2012 - חוקר במכון הרטמן, ירושלים.

מחקר בהיסטוריה עתיקה: בחירות, פוליטיקה עממית, דעת הקהל ותרבות פוליטית ברפובליקה הרומית. עובדת עכשיו גם על נושאים הקשורים בקיסרות המוקדמת – אוגוסטוס וטיבריוס, כולל שאלות של זכרון היסטורי. מחקר בנושאים אחרים: דמוקרטיה, זהות לאומית, מדינות לאום וזכויות המיעוטים הלאומיים, דת ומדינה – בישראל ובדמוקרטיות מערביות.

ספרים:

Elections and Electioneering in Rome: A Study in the Political System of the Late Republic, Historia Einzelschriften, Steiner Verlag, Stuttgart 1999.

Alexander Yakobson and Amnon Rubinstein, Israel and the Family of Nations: Jewish Nation-State and Human Rights, 2003 (in Hebrew). French Version: Paris 2006; English Version: London and New York 2009.

Azar Gat with Alexander Yakobson, Nations: The Long History and Deep Roots of Political Ethnicity and Nationalism, Cambridge University Press, Cambridge 2013.