check
Frequently Asked Questions | מרכז מנדל סכוליון

Frequently Asked Questions

אני בשלב האחרון של סיום התואר שלי. האם אני יכולה להגיש מועמדות?

כן. מועמדות ומועמדים שטרם השלימו את התואר שלהם יכולים להגיש מועמדות אם הם יגישו את עבודת הדוקטור שלהם עד לחודש ספטמבר. לדוגמה, אם את מגישה מועמדות למלגות מנדל שמתחילות באוקטובר 2021, התזה שלך צריכה להיות מוגשת עד ספטמבר 2020. הקבלה שלך תהיה מותנית בקבלת תואר הדוקטור עד 1 לאפריל 2021.

איזה קווים מנחים צריכים להכווין אותי כשאני כותבת את הצעת המחקר שלי?

אנא הסבירי מה חדש בהצעה שלך, וכיצד היא מתאימה לשהייה של שלוש שנים במרכז. ההמלצה שלנו היא לאזן בין מומחיות בשדה המחקר שלך, לבין פנייה לוועדה שמורכבת ממומחים בכל תחומי מדעי הרוח. בנוסף, יהיה מועיל להסביר בקצרה איך הפרויקט החדש שלך התפתח מתוך המחקר לדוקטורט. למרות שאנחנו יודעות שחלק משנות הבתר-דוקטורט יוקדשו להפיכת עבודת הדוקטור לספר, חשוב שהוועדה האקדמית תבין מה הן תכניות המחקר העתידיות שלך.

מהם השלבים בתהליך בחינת המועמדים?

כל הגשה נשלחת לשתי קוראות או קוראים חיצוניים. ההגשות שקיבלו את ההערכות הגבוהות ביותר מהקוראים, נשלחות לכל חברי הוועדה האקדמית. 6-8 מועמדות ומועמדים מוזמנים לראיונות ומתוכם נבחרים המלגאים והמלגאיות.

איך מצרפים את שני מכתבי ההמלצה?

כאשר תמלאי את ההגשה במערכת המלגות האוניברסיטאית, תקבלי כתובת מייל (אישית) אליה הממליצות יצטרכו לשלוח את מכתבי ההמלצה. ביכולתך לוודא לאחר מכן, במערכת המלגות, שהן עשו זאת: תוכלי לראות מי שלח לשם מייל, באיזה יום ושעה, ומה שם הקובץ המצורף, אך לא תוכלי לקרוא את הקובץ עצמו.

מי אחראי לכך שמכתבי ההמלצה שלי נשלחים בזמן?

זו האחריות שלך! אנא וודאי שהממליצות או הממליצים שלך קיבלו ממך את כל המידע מספיק זמן מראש, וודאי שהם שלחו את המכתבים לכתובת המייל שקיבלת ממערכת המלגות. אנא, אל תמתיני לרגע האחרון כדי לוודא שההמלצות שלך הגיעו.